szar miatt késik a máv

                                                  

már megint a máv.

kezd tele lenni a hócipőm, pedig én aztán nyugis alkat vagyok. arról van szó, hogy vasárnap délután kicsit késve indultam, hogy majd lemegyek a velencei tóhoz. a kicsit késve azt jelenti, hogy alaposan kicentizve, erősem építve a szerencsefaktorra, miszerint nem marad ki, nem késik, sőt, jól csatlakozik a bkv. nagyjából bejött, vonatindulás előtt kb 8-10 perccel értem ki az állomásra. szerencsémre a pocsék idő miatt nem kígyóztak a már megszokott sorok sem a nyitva tartó 4 darab pénztár előtt. be is álltam hát az egyik (legrövidebb) "sorba", amely két vénasszonyból állt, akik együtt akartak jegyet venni. sajnos a pénztár előtt sem sikerült eldönteniük, hogy mivel is szeretnének utazni, és hova. kb két perc után egyértelműen azonosítottam a csapdát, és tudtam hogy itt nem szabad maradnom. át is mentem máshova, ahol szerencsémre első lettem :) ide kérek ilyen jegyet. ennyi lesz. kösz-kösz, viszlát. az egész fél percig se tartott. nem lennék meglepve ha az öregasszonyok még most is ott vitáznának közben... na de mindegy is ez a kis közjáték a történetem szempontjából. tehát lélekszakadva átrohantam/átbékávéztam a várost, és most szállnék fel az 5 perc múlva induló vonatra. igenám, de honnan indul? hát az nincs kiírva. indulás percében megjelenik mellette egy kis felirat miszerint 20 p késés. "basszák meg" - fogalmazódott meg bennem az egyszerű vulgáris kifejezés, amikor be is mondták. jó, nem mérgelődök, gondoltam és ezzel elkezdtem nézegetni az embereket :)
végül a beigért 20 perc huszonötödik percében bemondták, és ki is írták, hogy a 12 a nyerő vágány. a tömeg elindult mondott hely felé. amikor én odaértem, akkor már lehetett is látni hogy melyik vonat az amelyik úgy közelít hogy feltehetően a 12.-re áll be. flirt. szeretem. se ez nem kárpótol a közel 30 perces késésért induláskor! na de most jön a slusszpoén, mert nem elég az ideg nekem :) már kelenföld előtt kéri a kaller a jegyemet - hiába no, csövesnek nézek ki. odaadom, közben megkérdem: "azt lehet tudni, hogy miért késtünk ennyit?" vigyorogva mondja, hogy a wc-t ürítették. elsőre vissza is kérdeztem, hátha rosszul értem. de nem, valóban ezt mondta. majd hozzátette, hogy kettő is van a vonaton. baszod, két egész wc... meg állítólag megáll a vonat emiatt - gondolom a ravasz vezérlés nem engedi hogy kilötyögjön a szar. (ha ilyen lenne a parlamentbe, akkor a politikusok már rég hibernálva lennének)
szóval késtünk a szar miatt. ez de szar.
már csak azt nem értem, hogy ezt az időt miért nem kalkulálja bele a vasút az egymás utáni járatok közé, illetve ha már húzódik a szar-helyzet, akkor miért is nem tesznek be egy másik szerelvényt, a szarosat meg használják ott, ahol azt a másikat kellett volna majd. szerintem darab-darab. de az okosak biztos megmondják, hogy nem.