mi kell a halálhoz

                                                  

felmerül a kérdés, mi kell ahhoz, hogy meghalj? persze gondolhatnánk, elég egy baleset, vagy az öregedésben bízni, de ez korántsem elég! miért?

azért mert mindenki tudja, hogy senki sem hozott vissza a halálból még konkrét információt. akit véletlenül megmentenek az orvosok, az semmire, vagy csak pár homályos dologra emlékszik. de miért?
azért, mert a halál pillanatában titoktartási nyilatkozatot kell tenni! méghozzá arról, hogy akármi amit ott lát, vagy hall, vagy érez az ember, arról nem adhat számot, nem tudósíthat. én is csak azért mondthatom ezt el, mert arról nem szól a titoktartási, hogy a titoktartásiról sem beszélhetünk
aztán ezt a szerződést milyen nyelven kell elképzelni? az emberek a világ minden tájáról haldokolnak, mégis egyformán működik a dolog. egyszerű a megfejtés:
nyelvvizsgát is kell tenni, hogy egységes nyelven lehessen értekezni, és mindannyian ugyanazt értsük az alatt, hogy "erről nem beszélhetsz!"
és mégegy fontos dolog van. egy elosztó pályaudvar-szerű helyen ki kell választani az aktuális vallásunknak megfelelő vonat-szerű dolgot, hiszen más-más helyre jut egy katolikus, egy hindu és egy iszlamista.

vaaaaagy követve occam borotvája elvet, és akkor hagyhatjuk az egészet a fenébe, és csak simán meghalunk minden más kötelező tevékenység nélkül...