sd kártya

                                                  

azon gondolkoztam, hogy miért ilyen béna az sd kártya? pontosabban az sd kártyát fogadó aljzat. béna és bonyolult.

és általánosan is, az ilyen egy irányba berakható eszközök miért ilyenek? onnan jött a gondolat, hogy másoltam a laptopra képeket, aztán tettem volna vissza a fényképezőbe a kártyát, de persze, hogy fordítva. holott semeddig nem tartana ugyanazt a csatlakozókiosztást kivezetni a fényképező belsejében a másik oldalra is, meg egyáltalán az egész fogadó aljzatot lehetne úgy tervezni, hogy mindkét irányban befogadja a kártyát. és még csak elektronikát sem igényelne, sőt, addig jó, amig nem elektronika ismerné fel a forgatás tényét :)
egy plusz infóval kevesebbet kellene megtanulnom. pontosabban most sem tanulom meg, mindig belepróbálom, aztán vagy sikerül, vagy nem, de ezt az időt megtakaríthatták volna nekem a mérnök urak.
amúgy ezen felbuzdulva a ceruzaelem is lehetne ilyen. pontosabban ismét a tárgyat fogadó eszközre gondolok. az ötlet az lenne, hogy a pozitív töltést csak középről venné egy pontról, míg a negatívot egy körfelületről (ami ugye lehetne akár a megszokott rugó is) viszont nagy átmérőben. ez a kombinált csatlakozó lenne mindkét végén a tartónak. persze ehhez az is kell, hogy a) az elemek ne essenek szét 2-3 hét használat után (akksira gondolok) b) a felülete szigetelő legyen, és konkrétan csak a talpa, és a "hegye" legyen vezető. ugye milyen egyszerű lenne a világ?