paradicsom #2

                                                  

kedves naplóm. az történt, hogy ahogyan az korábban elhatároztam, bizony zöldségesnél fogok gyümölcsöt venni. ma volt a napja, hogy reggeli ébredés és csipatörölgetés után eldöntöttem, hogy ma márpedig gyümölcsnap lesz. mekönnyítette a döntésmet, hogy semmi kaja nincs itthon, így mindenképp el kellett mennem beszerezni valamit, meg amúgyis kívántam.

amúgy rájöttem, hogy nagyon nem érdemes nekem kaját vennem. az esetek jelentős részben az a vége, hogy rámrohad - hacsaknem pizza - aztán ezért nincs semmi értelmes kaja. pláne olyan ami gyorsan elkészül. na ez is a gyümölcsök mellett szól.
tehát begyógyult szemmel - mert éjjel még kódoltam - elsétáltam, az úgy 10 percnyi járóföldre lévő zöldségesig. ott kinyilatkoztattam, hogy egy szép nagy fürt banánra, meg egy halom narancsra van szükségem, továbbá valami sió lötyire, hogy jobban csússzon. és ezt figyeld: az eladó jött, kivette a legérettebb fürtöt, a legérettebb szemeket. aztán kevésnek gondoltam, így kértem még mellé. nem anyázott, nem csapkodott, kedvesen ismét a legérettebb fürtöt megkereste, megkérdezte, hogy mindet kérem-e (naná) aztán adjon-e zacskót, mert azért tetemes mennyiséget sikerült összeválogatni, szépen belepakolta, és a kezembe adta. hmm, nem volt veszélyesen drága, talán csak az ivólét sokalltam (330 huf) de úgy éreztem, hogy én vagyok a vevő, akiért van a boltos nem pedig fordítva. ja és a végén, amikor elköszöntünk, még utánam szólt: váljék egészségedre.
ugyanez egy tescoban úgy zajlott volna, hogy vegyem el az amúgy akciós csupazöld banánomat, álljam végig a több méteres sort, dobja oda a kasszás a szatyoral együtt, amibe elrakhatom. ugyanez interspárban: válasszam ki a zöldessárga banánomat, mérjem le magamnak, járuljak a kasszák oltára elé, tegyem meg a téteket és annyi. nem akarnak bratyizni, nem akarnak jókat kívánni, a tökük tele az egésszel.
hát a francba a kényelemmel, amikor minőséget kapok itt, és még a seggem is szinte kinyalják. bravóbarom, egy újabb vevőt vesztettetek