paradicsom

                                                  

pár napja vettem pár szem gazdaságos paradicsomot, ami persze hű de magyar és hű de gazdaságos. és egyben hű de szar (csapj a szádra, ha ezt kimondtad) is.

értem én hogy ha éretten kerül be a boltba, akkor megromlik mire megvehetném, meg nagy lenne a veszteség meg minden. de akkor sem jó. olcsónak olcsó, de nem jó :( engem már az is elborzasztott, hogy miért kell hűtőben tartani a paradicsomot a boltban. gyerekkoromból olyan képek rémlenek fel, hogy a piacon, bazi nagy hőségben, egy szál napernyő alatt ott voltak a finom, érett paradicsomok a zöldségesnél.
azt hiszem ez lehet a kulcsszó: a zöldségesnél. a múltkor a banánnal meg a naranccsal jártam ugyanígy. megkívántam vesztemre, aztán épp ottjártam a tescoban és és és... és elkeseredtem, csupacsupa zöld déligyümölcs volt csak. nem is vettem, már csakazértsem. aztán pár napra rá lebetegedtem (mégis kellett volna venni?) majd erő hiányában csak a helyi zöldségesig jutottam. kis bolt, igazából ha rendes étvágyam lett volna, akkor az egész készletet megvettem volna. na az elsőre fogyasztható volt, nem kellett itthon még érlelni. elsőre édes volt.
asszem a zöldség/gyülmölcs fogyasztásomat SEM a tescoból kell ezentúl rendeznem. ez most csak így eszembejutott, hogy 3 nap után még mindig kemény és ízetlen a paradicsom, de van közötte egy szem amit ki kellett dobni, mert olyan furi állaga lett. egyáltalán nem volt bizalomgerjesztő, és ahogy ránéztem, nem volt teljesen világos hogy ki lesz a fogyasztó, és ki lesz az elfogyasztott. jobb a békesség, kidobtam a lázadót.