népirtás

                                                  

na még hogy nincs a napjainkban népirtás. pedig-pedig...

arról van szó, hogy minap beszélgettünk kollégámmal, és hogy hogynem arra terelődött a szó, hogy azért napjainkban nem lehet olyan tudatos népirtást kivitelezni mint például a második világháborúban. gondolkodjunk csak együtt. mit is jelent az hogy népirtás. élsőként mi is az hogy nép? egy valamilyen szempont alapján egy kategóriába sorolt emberek halmaza. ez a szempont lehet vallási nemi vagy bőrszín szerinti csoportosítás, vagy egyszerűen akik egy ország lakosai.
és az mit jelent hogy irtás? szerintem azt a célt szeretné elérni, hogy minél kevesebben legyenek a kiválasztott nép tagjai. igazából a módszer teljesen mindegy hogy hagyományos öldöklős háborúval, vegyi fegyverrel, vezető nélküli robotrepülőgépekkel, vagy gazdasági nyomásra történő születésszabályozással.
és akkor hogy is van ez a napjainkban? létezik egy országok felett álló bankcsoport, ami nincs egyik ország vezetőinek a befolyása alatt sem. nem az emberek választották a tagjait, hanem önkéntes vezetőkké avanzsálták magukat. és képesek népek, népcsoportok gazdasági folytogatására. képesek kikövetelni hogy csökkentés a szociális támogatásokat, és ezzel indirekt módon születésszabályozást hajtanak végre. végső soron tudatos népirtást csinálnak.
hagyjuk?