megjegyzések

                                                  

az előbb jöttem be a konyhából. az már nem is lep meg hogy éjjel 1-2 óra körül ébren vagyok. azon viszont meglepődtem hogy be akartam szaladni a fényképezőért lefényképezni a pillanatot, amikor a mikró majdnem háromnegyed kettőt mutatott (1:44) valahogy egyből a 3,5"-os floppy jutott eszembe :)
na de nem is erről akartam írni, hanem a kommentekről... akarom mondani megjegyzésekről

egyik irányvonal, hogy kellően lusta vagyok, bemásolok 3 fájlt ide; egy meglévőt módosítok és kész is. előnye, hogy átírásokkal és kereséssel együtt 5-10 perc alatt megvan. hátránya, hogy kell hozzá javascript. további előny, hogy innentől kezdve bármihez fűzhető lenne megjegyzés, úgy a képekhez, mint a megjegyzésekhez, vagy a naplóbejegyzésekhez. de akár még a szövegdobozokhoz is.
másik út, hogy nekiállok és megfaragom sokadjára a megjegyzés hozzáadása cuccot. hátránya, hogy lusta vagyok, és nincs kedvem sem ennyit gépelni, sem semennyit gondolkodni most. előnye, hogy nem kell hozzá javascript.
na most értem én, hogy 21. század meg webkettő meg kutyafasza (fúj, csapj a szádra, ha ezt kimondtad) csak az a baj, hogy én is letiltott javascripttel böngészek, és én sem bizok meg mások munkájában. elavult, és fafejűnek is mondanak néha, de ha azt veszem, nincs szükségem virusirtóra azaz upgrade-eltem a gépemet egy 20-30%-al gyorsabb procira, meg pár megával több ramom van, és párszáz megával több merevlemezem, és egy picit gyorsabb a netem. cserébe tudnom kell, hogy alul a kis kék s betűre kattintva milyen előnyökhöz, és veszélyekhez juthatok hozzá.
egy szó mint száz, akarom, hogy legyen komment, és nem akarom hogy kelljen hozzá javascript.
még mindig nem döntöttem, de úgy érzem, hogy ebből programozás lesz. minden nap ilyen egyébként. kitalálok valamit és programozásba tokollik. mindenesetre fél három magasságában kezd körvonalazódni, hogy milyen is lesz. mondanám, hogy írjátok le a véleményeket, hogy milyen legyen, de nincs hova, és úgysem olvassa (még) senki ezt a kócerájt aki írhatna.
szóval lesz egy form, meg egy submit gomb. meg valami ami megnehezíti a bot-ok életét, mert persze azok már látogatnak...
mindez húsvét hétfő hajnalban. én is messze vagyok a normálistól :)