ivólé

                                                  

komolyan mondom hogy egy technikai analfabéta volt aki a kisdobozos ivólevet, illetve a hozzá mellékelt szívőszálat kitalálta.

már nem is tudom milyen indíttatátásból vettem, de találtam a hűtőben egy - amúgy egészen finom - vilmoskörtés kisdobozos ivólét. most a vegyelemzésétől eltekintenék, bár az is megér egy misét. most a használhatóságot fejteném ki. szóval megtaláltam, beindult a pavlovi reflex, csurgott a nyálam, nosza, igyunk belőle. van hozzá szívószál, máshogy nem is fogyasztható - hacsak nem nagyon trükköz az ember. oké, lekapom az oldaláról, és bontanám ki. igenám, de csak bontanám. sehol egy perforáció rajta (ebből a szempontból asszem a burger king-es félúton kicsit bevágott csomagolású szívószál a nyerő - az könnyen bontható) igy hát egyedüli megoldás ha a "hegyes" végével kiszabaditom fogságából. de ez még egy nem kifejlett példány volt, és inkább elnyeklett azon a 3-5 cm-en amit nem fogtam.
így nyeszeteltem, és egyre jobban berágtam rá, aztán fogtam egy kést és keresztüldöftem a csomagolás szívét és meghámoztam a szivószálat. vajon a természet lágy ölére magammal vitt darabhoz hogy jutottam volna hozzá ha nincs nálam kés?
na de ne siessünk ennyire előre. elátkoztam ugye a tervezőket, majd megnyugodván, hogy a világ rendje helyreállt, nagy levegővétel után bele akartam inni végre, így nyerve el a jussom. de ma nagyon sok rosszat cselekedhettem, mert még nem tehettem, ugyanis a nagy bontogatási próbában annyira eltompult az amúgy sem tűhegyes szívószál, hogy nem ment bele az ivólébe. nagy sóhaj, kés, és már ihattam is.
de
ha már említésre került a burger-es szívószál, akkor megkérdezném, hogy mi a búbánatért kell a gyorséttermekben becsomagolni a szívószálat? értem én hogy higiénia, de mellette a főzelékfalóban jó egy bögrébe ömlesztve hogy mindenki elveszi a magáét? nekem tökéletesen megfelelne, és nem keletkezne feleslegesen egy halom műanyaghulladék. a kisdobozosnál oké hogy be kell csomagolni, de könyörgöm, adjanak rá módot hogy pusztakézzel hozzájussak a megvett italomhoz.