idő hiányában napraforgójuice és koleszterin

                                                  

fú, rengeteg minden dolog van amiről szeretnék írni, de ehhez időm kb semmi. úgyhogy most kutyafuttában idehányok pár bejegyzést, amin lehet nyammogni - már ha ezt valaki egyáltalán olvassa :)

tehát az egészséges életmódhoz szükségünk van mindenféle vitaminokra. ezt a reklámok szerint úgy tudjuk legkönnyebben a szervezetünkbe juttatni, ha különféle műanyagokat eszünk-iszunk. például multivitamintablettát, vagy gyümölcsleveket. továbbá a hagyományos gyümölcsleveknél sokkal finomabb és egészségesebb a juice. külön említést érdemel hogy ezeknek a leveknek azért zavaros a kinézetük, mert valódi gyümölcsöt tartalmaznak - a felirat szerint akár 10-50%-ot is tartalmazhatnak a sűrítmétményből :) tehát az egyik ilyen nagyon egészséges folyadék a napraforgójuice, vagy népi nevén szotyilé. jól használható ételeinkben, azonban drágább mint a párja, és például kenyérre sem lehet kenni. és hogy mi is ez a pár? természetesen a sertésjuice.
nem kell pánikba esni, a sertésjuice nem terjeszti a halálos kórságot, az évi rendszeres influenzát, ami ellen hirtelen lett drága oltóanyag, ami egy gyorsan mutálódó virus egyetlen változata ellen képes 50%-os védelmet biztosítani. tehát ezt nem kell számításba venni a sertésjuice fogyasztásakor. az egészséges életmód keretében tavalyi orvosi vizsgálat kiderítette hogyalacsony a koleszterinszintem, ezért tettem a dolog ellen, és heti 2-3x jártam mekibe illetve burgerbe vagy épp kfc-be. napi rendszerességgel fogyasztok csipszeket, és fantát. rengeteget ülök, emellett keveset mozgok, és például futni sem szoktam. és rendszeresen fogyasztok sertésjuice-al készült ételeket. és lám, egy év alatt a koleszterinszintem elérte a minimumot :)
ezek az orvosok biztosan értik a dolgukat, ahogy a reklámszakemberek is, amikor a koleszterinnel riogatnak. tessék megriadni! kiszámoltam, ha ilyen ütemű a koleszterinem emelkedése, akkor kb 128 év múlva el fogom érni a felső határértéket, ahonnan már aligha van visszaút, vagy ha van, akkor is gyötrelmes. és valóban, kevés emberről tudok aki ~150év után virgonckodott volna. komoly dolgok ezek kérem.
és akkor lássuk miért jó a sertésjuice? magas energiatartalma miatt kiváló táplálék. képes megóvni miket a kisebb ütésektől oly módon, hogy az ütés várható helyére piciny párnácskát készít a bőrünk alá. természetesen az ütés bárhol érheti az embert :) különösen fenék és hastájékon. a felmelegített sertésjuice-ban nagyszerűen oldódik a pirospaprika, így könnyedén kiszűrhetjük vele a hamis paprikát. és végül kenyérre kenve is finom.

a vizuálisabb olvasóim kedvéért: mindenkinek kívánok egy pohár juice-t, avagy népies nevén disznózsírt. egészségetekre