hekkeljünk liftet

                                                  

hát az úgy volt, hogy elindultunk kajálni, és ismét előbújt belőlem a gyerek :) azon már senki sem csodálkozik ha ugrálok a liftben, hogy az jól belengjen, a mai viszont túltett mindenen :)

egyik nap, még korábban azt mondta a laci hogy ha leszakad a lift, nem tud leszakadni, csak felfelé menni. így van kialakítva. azóta szállóige lett hogy a lift felesik :)
aztán eleinte azzal keltettem halálfélelmet kollégákban, hogy ugráltam a kis zárt helyen, jól kilengetve azt. kb 2cm amit ki tudtam belőle csikarni. ámde van benne túlsúlymérő kütyü. beszálltunk öten, még nem jelzett, majd kis lengetés után igen. aztán megint nem. fura hibára lettem itt figyelmes: elindulás után már nem mér, nem jelez, bárhogy is ugráltam, indulás után nem jelzett. végülis el tudok képzelni olyan esetet hogy héliumos lufival tartok benn egy sonkát, amit menet közben magamévá teszek és túlhízom a súlyhatárt. erre miért nem gondoltak?
na de mindegy is. ma pedig másik lift volt az áldozat, békésen elindulunk ebédelni, amikoris felnézek az ajtó felső útjába és látom ám az ajtóra van szerelve egy nagy műanyag pöcök. hmm, mi lehet az, az rögziti az ajtót, vagy az csak jelzi hogy becsukódott? egyáltalán, rögzitve van utazás alatt az ajtó? úgy kéne. eddig jutottam a gondolatmenetben amikor elindultunk. megkérdeztem a többieket, hogy látták-e? természetesen nem volt a válasz. az emberek olyan ritkán veszik észre az érdekes, izgalmas, vagy épp szép dolgokat. aztán mondom, lehet hogy az rögzíti az ajtót. tényleg, rögzitve van? és már nyúltam is oda és nyitottam kifelé :D ajtó kinyílik, lift megáll. későbbi elmondások alapján, volt aki attól félt hogy lezuhanunk (pedig csak felesnénk), és volt aki lélekben egy pillanat alatt felkészült arra, hogy most órákon át be leszünk zárva ide. nemmondom, azért furi volt látni az emeletek közti betonfalat. elkezdtem röhögni, hogy debénák, hogy ilyenre nem gondoltak, majd becsuktam az ajtót. lift újraindult. kiszállunk, aztán lehülyéztek... pedig csak kíváncsi voltam :)
vajon mit lehet még egy liften hekkelni? jó lenne egészen körbejárni ezt a liftprojectet egyszer.
ui.: a másik liften ugyanez a hiba nem jelentkezik, ott zárva vagyunk utazás alatt. szóval itt csak elkophatott a pöcök.