fél karomat adnám érte

                                                  

hmm, arra gondoltam, hogy mi lenne ha új fizetési mód léphetne életbe. egészen pontosan úgy tudom, hogy egyes betegek, akiknek cserélni kell ezt-azt a szervezetükben, szóval ők képesek éveket is várni, míg donort találnak, és képesek hatalmas összegeket is fizetni hiányzó szerveik pótlásáért. erre a problémakörre találtam megoldást.

a megoldás pedig nem más, mint egy egyszerű mondat. például képzeljétek csak el, mondjuk a media markt plakátján a kasszánál: fizessen euróval, vagy forintban, bankkártyával, vagy szervekkel. és be lenne árazva hogy egy vese az adott héten teszemazt 120ezer. aztán ha veszel rajta egy tévét 110-ért, akkor még kapsz is vissza valami apróságot, mondjuk egy ujjpercet.
a fizetőpultnál szakképzett sebészek várnák a kedves vásárlókat, vagy csak simán lennének kések, és mindenkinek önmagán kellene a beavatkozást elvégeznie. egyből értelmet nyernének az olyan mondatok, mint hogy "fél karomat adnám érte".
vagy képzeljük el ugyanezt a match-ban. veszel a vasárnapi ebédhez húst, mondjuk éppen 5 kilót, és cserébe csak egyetlen szemgolyót adsz. micsoda üzlet, 5 kilóért 15 dekát. és mindenki jól járna.
ja, és nem utolsó sorban minden embernek lennének veleszületett értékei. igen, a cigányok is értékes tagjaivá válnának a társadalmunknak. nem lenne többé olyan hogy szegénynek született, vagy hogy nincstelen.
a fel nem használt szerveket pedig az élelmiszeripar feldolgozhatná, például párizsi formájában újra értékesíthetővé válna.