egyensúly

                                                  

miért van olyan sok kövér ember? és miért van olyan sok anorexiás ember? hát olyan nehéz megtalálni az egyensúlyt?

rászoktam a főzelékfalóra. nem is egetverő az ára és olyan adagot adnak hogy ihajcsuhaj, nagyon jól lehet lakni vele. izre átlagosnak mondanám, finom, de semmi kiemelkedő. szóval épp ott kajálgatok, aztán nézem az embereket. két duci csaj, mindkettő mekis adagot hoz. a kövérebbiknél csak egy sajtburger van, biztos fogyózik. de könyörgöm, sajburgerrel fogyózik?
aztán másik, ül épp majdnem velem szemközti asztalnál, nekem oldalt. tömi magába a nemtudom milyen kaját. közben a háj kibuggyan az amúgy is kicsike felsőjéből. fúj bazdmeg. ha nem lennék olyan kretén hogy akár boncolás mellett is képes vagyok kajálni, akkor elvennéd az étvágyam. tényleg ronda. ilyen hurkákat még disznóvágáson sem látni. eszembejutott egy sztori, még tavaly volt, mentünk a motkánynak munkát intézni, aztán a buszra felszállt egy tonnabébi. én az ablaknál ültem, a motkány mellettem, a tonnabébi meg odafarolt. aztán a busz fékezett, az elkapta a felső kapaszkodót, és mindaz, amit addig diszkréten takart a nadrág és beletűrt felső páros, az hirtelen előbukott. aztán busz kanyarodott, ő meg rádőlt a motkánykára, aki nem volt rest és jól elnyomta a fejére simuló hájat. erre a nő hogy megsértődött már, még magyarázott is valamit miközben hátrébbment. én meg csak röhögtem, pedig iszonyat undorító volt.
a másik véglet meg az anorexiás plázacicák. ugyanott járunk ahol az előbb, fogyasztom a főzelékfaló kosztját, aztán akik nem ülnek le kövéredni, azok ott sétálgatnak (az árkádról beszélünk) egyik-másik csaj ilyen ultra vékony tisztaságibetéthez akar hasonlítani vagy én nem is tudom. igazából lassan az usb kábelen lévő zajszűrő gumó is vastagabb náluk. és akkor topot vesz fel, és látszanak a bordái...
mindkét állatfaj meg van sértődve, ha felhivjuk rá a figyelmét, hogy nem nyújt egy esztétikai élményt. na jó, én sem, de én direkt csinálom. hogy nézne már ki junkies koncerten kopasz fejjel, vagy legalábbis rövid séróval jelennék meg? lehet hogy ők is direkt csinálják.
volt/van (nem tudom hogy tart-e még) az a kampány, <a href="http://nincsde.hu">nincs de</a>. igen, lehetne tenni úgy a elhízás ellen, mint a kóros fogyás ellen. nekem genetikusan szerencsém van, 10 év óta nem kerültem ki a 60-65 kg közötti intervallumból. de nem is ilyedek meg, ha két megállót le kell sétálnom. sőt, nyár van, nem egyszer inkább sétálok mint bkv-zok, pedig szeretek kényelmesen élni, ha csak tehetem leülök.
visszatérve az emberekre, csak nézem őket, jó félórát, vagy többet is elnyammogtam a kaján, nem is birtam mindet megenni, és azon tűnődtem, hogy miért nincsenek, vagy csak nagyon ritkán látni normális testfelépítésű embert? nem jöttem rá. bár most írás közben eszembejutott valami. szerintem ők nem járnak plázákba, meg ők inkább szabadlevegőn vannak. az idióták, a fogysztói trsadalom meg veszi a norbi update energiacsökkentett vizet. vazze, energiacsökkentett víz... mert a szervezetünk annyi energiát von ki a vízből amit megiszunk... és veszik. ezek tényleg hülyék. nem jó hülyék közt élni, néha legszivesebben felpofoznám őket, máskor egy szánakozó mosolyra futja csak, megint máskor meg fejlövéssel ébreszteném őket.
ember, mozogj vazzeg. egyél rendesen és mozogj. nem elég ha körbefutod a margitszigetet heti egyszer, vagy havi egyszer felsétálsz vagy felkerekezel valami hegyre. aztán meg lihegve keresed a kocsit. ez is élő példa, fut egy pár, aztán pont előttünk zajlott hogy zihálva kérdi a nő a férfit hogy hol a kocsi... ezek sem mozogni jöttek ki. nem elég, ha havi egyszer felviteted a segged a jánoshegyre kocsival aztán 10 méter séta után kifulladva visszaballagsz. nem kell futni, csak sétálj, menj le a dunapartra, menj fel a gellérthegyre, tökömtudja, csak ne kocsival könyörgöm. gyalog. ha elfáradsz az se baj, legközelebb majd jobban birod. de ne kelljen már nap mint nap ezt a sokkot elviselnem...