be nem következett hangok

                                                  

pár napja arra gondoltam milyen nagyszerű ötlet lenne, ha hangot lehetne kötni a be nem következett eseményekre. például, hogy windows-os példával éljek, egy tada.wav egészen jól hangozna, amikor nem követ el renderelési hibát az ie.

az egész ötlet onnan jött amúgy, hogy megtaláltuk, hogy lehet eclipse-ben hangokat kötni a szerver eseményekre. nahát, ez nagyszerű, de például szeretném ha hanggal értesítene arról hogy nem volt hiba a tomcat indulása közben. ez egy be nem következett esemény :)
vagy pélául a ms fejlesztők helyében kötnék egy homloktörlés+megkönnyebbülő sóhaj hangot a windows-ból való nem kilépés eseményére. amolyan "még most sem unta meg, és hagy futni" esemény lenne :)
msn-re például akkor is püttyöghetne ha nem kapunk üzenetet, vagy a picipuha kitekintő, a microsoft outlook is sajnálkozhatna egy lemondó sóhaj hanggal amikor nem érkezik új e-mail.
esetleg még az explorerbe lehetne beépíteni, hogy ha nincs épp navigálás, akkor egy halk padlórecsegést játszon le, navigálás kezdetekor pedig a kattanás helyett egy egyszerű ajtónyekergés is megtenné. így olyan felhasználói élményben lenne részünk, mintha egy ódon kastély elhagyott szobáiban sétálnánk. amig egy site-on tartózkodunk, addig csak egy helységben nézelődünk, ezért a padlórecsegés. amint elnavigálunk, az olyan mintha másik helységbe nyitnánk be, innen az ajtónyikorgás. óriási élmény lenne így az internet használata.
csak halkan jegyzem meg, hogy felmerült a gondolat, hogy a ketyegés azt jelzi, hogy ez egy mechanikus szerkezet - mármint az internet explorer