óriási hiba a microsoft szövegszerkesztőiben

                                                                                                                                                                                                                                                                                       
az úgy volt, hogy békésen nyugodtan épp az owssvr.dll-t szerkesztettem notepad-al amikor elgondolkodtam, hogy mi van akkor, ha éppen egy backspace-t kell begépelnem, mert 0x08 kódú byte szükséges. hamar nyitottam egy noname.exe-t és a belépési pont után be akartam gépelni egy add al,08 utasítást, de nem ment, mindig kitörölte a korábbi byte-ot. ekkor jött az ötlet, hogy az inverzével próbálkozzak.
korábbi szövegszerkesztőkkel folytatott munkáimból emlékeztem arra, hogy a backspace inverze a ctrl-z billentyűkombináció. próbáljuk csak ki, begépeljük hogy alma, nyomunk egy backspace-t, majd utána egy ctrl-z, és minden ott van ahol backspace előtt. csakhogy ez bug-os! a hibát könnyű előidézni: nyitunk egy új szöveges dokumentumot, és begépelünk 3 backspace-t, majd 2x ctrl-z. és jól látható, hogy nem működik megfelelően, hiszen nem jelentek meg a 0x08 kódú karakterek sem backspace-re, sem ctrl-z-re.

megpróbáltam a wordpaddal is, ott is hibás, winword-el is, ott is hibás. aztán gondoltam arra, hogy ez valami régi hiba lehet, így előkerestem egy dos-os inditólemezt, amin volt edit.exe program, abban kipróbáltam és - ezt figyeljétek - már akkor is hibás volt! vajon hány év óta hordozza ezt a hiányosságot a ms rendszer? ebből a kisérletből az is látszik, hogy például az office 2008 wordje az edit.exe-re épül! (és örökölte ezt a hibáját)

és hogy lehet hogy eddig senki nem vette észre?

Kód újratöltése
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                        megvan a véleményem, nincs egyedi nevem, mit tegyek?, használati útmutató nőkhöz, ne vedd el a fókuszt, alternatív csirkehúsleves, metaüzenet, miért hazudott?, érintőkábel, hogy hívnak?, te cigány vagy?, Ezek menthetetlenek, két hónap, programozós ünnepek, a rövidítésekről, a programozás törvényei, az időutazás és az időzónák kapcsolata, Téged ma mivel húztak le?, Itt vannak az új villamosok, Nincs értelme az örök életnek., sztárvendég beharangozó, mobilalkalmazás menekülteknek, az igazság, nincs nincs, buzik, félreérthetetlen bizonyíték a globális felmelegedésre, rutyóka, a gépek lázadása, máv hó zrt, társkeresős logikai feladvány, ezt én meguntam, a vízválogató, 0da81467f1fe8ed61b9c42725e362653 - 11111011111, ux, GYK, az esőkabát a szárazság ellen, pártatlanul, megbeszélések, 70, terpesz, a két legnagyobb piaci rés az offline üzenetkézbesítés terén, mennyire borzasztóan sok idő tellik el két péntek között?, novenber, rossz ötlet, a világról alkotott indokolatlanul hibás elméletek közül az egyik
« <  > »