németh péter

                                                                                                                                                                                                                                                                                       


az úgy volt, hogy békésen trollkodtam a prog.hu-n. éppen a javascriptről volt szó. aztán jött a címben említett németh péter, és - szerintem részegen, vagy épp tudatlansággal megtelve - olyan ordenáré nagy baromságokat kezdett hadoválni, hogy csak na. már-már azt is összehozta, hogy a processzorgyártók direkt olyan utasításkészletet adnak ki, ami épp jó a php/java/javascript/haskell/pascal/c/stb nyelvek számára. ebben az a tény sem tántorította el, hogy előbb készült el a hardver, mint az adott nyelv. örület milyen sötét.sarkiroka 20140103185402 németh péter, továbbiakban NP: Ha az LLVM közvetlenül natív kódot generál, akkor gyorsabb lesz az eredmény, mintha előtte egy köztes bájtkódot generálna, majd utána a célplatformon JIT vagy AOT segítségével kerülne átfordításra az eredmény natív bájtkódra.

sarkiroka, továbbiakban SR: te komolyan leírtad azt a kifejezést, hogy "natív bájtkód"?

finrod: Én is tanúsítom, leírta :)

real_het: A natív bytekód az az a bytekód, aminek a vegrehajtasara tervezték a processzort még évekkel a natív bytekód megalkotása előtt.

NP: Igen, mert a PNaCl előbb köztes bájtkódot használ és csak utána fordul natívra.

NP: "A natív bytekód az az a bytekód, aminek a vegrehajtasara tervezték a processzort még évekkel a natív bytekód megalkotása előtt."

??? Ez így totál értelmetlen. A natív bájtkód egy processzor bájtkódja, ami ténylegesen végrehajtásra kerül.

NP: Kíváncsiságból rákerestem a "native bytecode" és "native code" kifejezésekre és valóban többen használják a native code kifejezést, kb 10:1 arányban. Ezek szerint nem hallottad még a native bájtkód kifejezést, de remélem most már megvilágosodtál, hogy mi az.

NP: Szerintem sokkal kifejezőbb a "native bytecode", mint a "machine code", de nyiss neki egy topicot, mondjuk burgonya vs. krumpli címmel.

real_het: Az nem baj, ha nem érted, csak gondolatébresztőnek szántam.

SR: nap mint nap megdöbbenek, mennyi sokat lehet itt tanulni. most például a zöldségekről: burgonya vs. krumpli

Kód újratöltése