németh péter

                                                                                                                                                                                                                                                                                       


az úgy volt, hogy békésen trollkodtam a prog.hu-n. éppen a javascriptről volt szó. aztán jött a címben említett németh péter, és - szerintem részegen, vagy épp tudatlansággal megtelve - olyan ordenáré nagy baromságokat kezdett hadoválni, hogy csak na. már-már azt is összehozta, hogy a processzorgyártók direkt olyan utasításkészletet adnak ki, ami épp jó a php/java/javascript/haskell/pascal/c/stb nyelvek számára. ebben az a tény sem tántorította el, hogy előbb készült el a hardver, mint az adott nyelv. örület milyen sötét.sarkiroka 20140103185402 németh péter, továbbiakban NP: Ha az LLVM közvetlenül natív kódot generál, akkor gyorsabb lesz az eredmény, mintha előtte egy köztes bájtkódot generálna, majd utána a célplatformon JIT vagy AOT segítségével kerülne átfordításra az eredmény natív bájtkódra.

sarkiroka, továbbiakban SR: te komolyan leírtad azt a kifejezést, hogy "natív bájtkód"?

finrod: Én is tanúsítom, leírta :)

real_het: A natív bytekód az az a bytekód, aminek a vegrehajtasara tervezték a processzort még évekkel a natív bytekód megalkotása előtt.

NP: Igen, mert a PNaCl előbb köztes bájtkódot használ és csak utána fordul natívra.

NP: "A natív bytekód az az a bytekód, aminek a vegrehajtasara tervezték a processzort még évekkel a natív bytekód megalkotása előtt."

??? Ez így totál értelmetlen. A natív bájtkód egy processzor bájtkódja, ami ténylegesen végrehajtásra kerül.

NP: Kíváncsiságból rákerestem a "native bytecode" és "native code" kifejezésekre és valóban többen használják a native code kifejezést, kb 10:1 arányban. Ezek szerint nem hallottad még a native bájtkód kifejezést, de remélem most már megvilágosodtál, hogy mi az.

NP: Szerintem sokkal kifejezőbb a "native bytecode", mint a "machine code", de nyiss neki egy topicot, mondjuk burgonya vs. krumpli címmel.

real_het: Az nem baj, ha nem érted, csak gondolatébresztőnek szántam.

SR: nap mint nap megdöbbenek, mennyi sokat lehet itt tanulni. most például a zöldségekről: burgonya vs. krumpli

Kód újratöltése
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                        megvan a véleményem, nincs egyedi nevem, mit tegyek?, használati útmutató nőkhöz, ne vedd el a fókuszt, alternatív csirkehúsleves, metaüzenet, miért hazudott?, érintőkábel, hogy hívnak?, te cigány vagy?, Ezek menthetetlenek, két hónap, programozós ünnepek, a rövidítésekről, a programozás törvényei, az időutazás és az időzónák kapcsolata, Téged ma mivel húztak le?, Itt vannak az új villamosok, Nincs értelme az örök életnek., sztárvendég beharangozó, mobilalkalmazás menekülteknek, az igazság, nincs nincs, buzik, félreérthetetlen bizonyíték a globális felmelegedésre, rutyóka, a gépek lázadása, máv hó zrt, társkeresős logikai feladvány, ezt én meguntam, a vízválogató, 0da81467f1fe8ed61b9c42725e362653 - 11111011111, ux, GYK, az esőkabát a szárazság ellen, pártatlanul, megbeszélések, 70, terpesz, a két legnagyobb piaci rés az offline üzenetkézbesítés terén, mennyire borzasztóan sok idő tellik el két péntek között?, novenber, rossz ötlet, a világról alkotott indokolatlanul hibás elméletek közül az egyik
« <  > »