bio

                                                                                                                                                                                                                                                                                       


új év, új meglepi. venni szerettem volna egy rostos üdítőt. egyszerű igény, mégis felmértem alaposan a helyzetet. és a végeredmény az előzetes állapotfelmérést alaposan áthágta.

úgy terveztem, hogy veszek egy üdítőt. feltételeztem, hogy a többi vásárolandó dologgal együtt (kenyér, felvágott, vaj, sajt) letudom. tehát az orvostól hazafelejövet benéztem a közeli cba-ba. (ide jól jött volna még egy -a: cba-ba-a :D) a terv egyszerű volt, mégis számos akadályba ütköztem. gondoltam venni kellene kakaót is. volt is, csak sajnos mind egytől egyig mai nap lejáró szavatossági idővel. furi, idén először kinyit a bolt, és lám, feltöltött készlet van azonnal lejáró élelmiszerekből. azonban ez a gondolat nem azonnal fogalmazódott meg bennem. előtte még szerettem volna kenyeret venni. lusta vagyok, ezért előre szeleteltet szoktam venni, abból is a szendvicskenyeret. na olyan nem volt, csak cipóforma szeletelt, és lám, mind kemény, és mindnek ma jár le a szavatossága. no de az éhség nagy úr, kell valami, szóval kiválasztottam a legpuhábbat. közben el is felejtődött a rostos üdítő, amire még visszatérek. hazaérvén arra gondoltam, fel is használom a beszerzett élelmianyagokat, és szendvicskészitésbe fogtam. első kenyérszelet kicsike, azt benne hagytam a zacsiban, a második pedig... penész folt a közepén. nem nagy, de egyből kiszúrtam. morfondíroztam, akarok-e anyázni, visszavinni. szerencséjük volt, egyrészt kedvesem várt, másrészt a torkom sem volt jól, nem akartam még egy adag hideget neki. nagyot nyeltem, elszámoltam tízig, majd kivettem egy újabb szeletet. az is penészes, csak máshol. és ez így meg 5-6 szelettel. mindez 260 ft-ba került. most igy utólag, menjenek már a búsba. kétszázhatvan forint a semmiért. elhiszem én hogy válság van, de akkor is.

na mindegy, a másik dolog még érdekesebb: az üdítő. már a boltban elképedtem azon hogy mennyire egyszerre jár le minden romlandó élelmiszer szavatossági ideje. emiatt simán elfelejtettem hogy üdítőt is szándékomban állt venni. pedig megterveztem, és ré is szántam olyan 2-300 forintot. így is drágának érzem, de hát ez van, szeretem a rostos üditőt. ámde elfelejtettem és már csak akkor jutott eszembe amikor is a pénztártól eljöttem. nos nem volt kedvem magyarázkodni, mihamarabb ágyba szerettem volna bújni, nem szerettem volna még egyszer sorba állni.

a probléma még nem oldódott meg, ezért más megoldást kerestem: ott a zöldséges, nyáron láttam nála üditőket. berontok hozzá, mondom kérek valami rostos üditőt. erre unottan közölte, hogy csak bio van. na itt magamban nagyot néztem, mi a péklapát az hogy egy rostos üdítő, ami gyümölcslé lenne, az bio. és akkor eddig milyet ittam, műlét? műgyümölcsből? még fel sem ocsódtam a döbbenetből, amikor közölte a literes biobigyó árát: 980 ft. bazze, ezt már ki kell próbálnom, mondom jöhet. nos itthon megkóstolván, közölhetem hogy kellemes illata van, olyan mint a pincében tárolt körte illata (ugyanis körtéset vettem) ízre kellemes, harmónikus, ámde körtére csak nyomokban emlékeztető volt. összességében az érték/ár arány szerintem nagyon a nullához tart.

cöh, bio... gyümölcsből készül, vagy sem? régebben beszélgettem a bio-dolgokról. mondjuk biobúza termsztésbe kezdenék, hogy biokenyeret készítsek. ehhez az szükséges finoman fogalmazva, hogy ne használjak semmiféle műtrágyát. de könyörgöm, hogy tehetném meg, amikor körbe-köre minden más föld nem-bio, az esőből olyan eső hullik, amely telitve van minden olyan anyaggal, ami kizárja, hogy bio legyen.

eddig is meg voltam győződve, hogy hülyeség, de most már mégbiztosabb vagyok ebben.

Kód újratöltése
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                        megvan a véleményem, nincs egyedi nevem, mit tegyek?, használati útmutató nőkhöz, ne vedd el a fókuszt, alternatív csirkehúsleves, metaüzenet, miért hazudott?, érintőkábel, hogy hívnak?, te cigány vagy?, Ezek menthetetlenek, két hónap, programozós ünnepek, a rövidítésekről, a programozás törvényei, az időutazás és az időzónák kapcsolata, Téged ma mivel húztak le?, Itt vannak az új villamosok, Nincs értelme az örök életnek., sztárvendég beharangozó, mobilalkalmazás menekülteknek, az igazság, nincs nincs, buzik, félreérthetetlen bizonyíték a globális felmelegedésre, rutyóka, a gépek lázadása, máv hó zrt, társkeresős logikai feladvány, ezt én meguntam, a vízválogató, 0da81467f1fe8ed61b9c42725e362653 - 11111011111, ux, GYK, az esőkabát a szárazság ellen, pártatlanul, megbeszélések, 70, terpesz, a két legnagyobb piaci rés az offline üzenetkézbesítés terén, mennyire borzasztóan sok idő tellik el két péntek között?, novenber, rossz ötlet, a világról alkotott indokolatlanul hibás elméletek közül az egyik
« <  > »